Feeëriek harpconcert door Lavinia Meijer

ZaterdagMatinee 01-12-2018

Feeëriek harpconcert door Lavinia Meijer
De Franse dirigent Ludovic Morlot, het Radio Filharmonisch Orkest en harpiste Lavinia Meijer bezoeken op dit concert werelden 'voorbij de onze'.

Stravinsky’s Vuurvogel
Twee componisten met heel verschillende achtergronden vinden elkaar in kleurrijke sprookjes. De verbindende factor is de Franse dirigent Ludovic Morlot. De veelgeprezen chef-dirigent van het Seattle Symphony Orchestra heeft zijn sporen verdiend in de Franse muziek en kan met het Radio Filharmonisch Orkest opnieuw zijn gevoel voor klankschoonheid gebruiken bij onder andere Stravinski's overrompelende verklanking van de mythe van De vuurvogel.

Lavinia Meijer speelt Kaija Saariaho
De Finse componiste Kaija Saariaho, normaliter al goed voor partituren vol wonderschone klankpracht, sluit zich geheel bij dit tweetal aan. Haar in 2015 geschreven Trans voor harp en orkest – het Latijnse voorvoegsel 'trans-' betekent 'voorbij' of 'aan gene zijde' – herdefinieert het feeërieke en sprookjesachtige dat van oudsher aan de harp kleeft. De Nederlandse harpiste Lavinia Meijer is de aangewezen persoon om te bewijzen hoeveel kracht en mystiek deze muziek in zich heeft.

Lees meer in het programmaboekje

Feeëriek harpconcert door Lavinia Meijer

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 01 december 2018

Componisten:
Saariaho, Kaija / anoniem / Stravinski, Igor

Uitvoerenden:
Meijer, Lavinia / Radio Filharmonisch Orkest / Morlot, Ludovic

Tijdperken:
Moderne muziek / Romantiek

Omroep:
NTR

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 7 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten