ROMANTIEK EN SPROOKJES

Het Zondagochtend Concert 18-11-2018

Romeo en Julia, Assepoester en haar prins: een zondagochtend vol fantasie en romantiek. Het Radio Filharmonisch Orkest speelt Tsjaikovski en Prokofjev.

Tsjaikovski’s Romeo en Julia
De liefde met al haar ups en downs vormde een constante inspiratie voor Tsjaikovski. Die inspiratie wordt gesublimeerd in zijn fantasie-ouverture Romeo en Julia. Een verboden liefde bloeit op, maar blijkt uiteindelijk fataal… Het Radio Filharmonisch Orkest heeft de Russische dirigent Dima Slobodeniouk te gast. De BBC prees hem om zijn krachtige doch intelligente benadering.

Prokofjevs Assepoester
Anders dan Tsjaikovski’s liefdesverhaal loopt Prokofjevs Assepoester wél goed af. In het werk wilde de componist naar eigen zeggen de poëzie van de liefde verklanken. ‘Het sprookje leverde voor mij als componist fascinerende problemen op. De magische sfeer rondom de goede fee, de twaalf dwergen die om middernacht uit de klok springen….’ En natuurlijk de dansen op het bal, en de wilde reis naar huis per pompoen. Allemaal zijn ze terug te vinden in Prokofjevs muziek. Tsjaikovski en Prokofjev: een Zondagochtend Concert vol fantasie en romantiek.

Bron: concertgebouw.nl

ROMANTIEK EN SPROOKJES

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 18 november 2018

Componisten:
Tsjaikovski, Pjotr Iljitsj / Prokofjev, Sergej

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest / Slobodeniouk, Dmitri

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 67 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement