November Music : Bosch Requiem

Avondconcert 04-11-2018

Kate Moore schreef in opdracht van festival November Music het requiem Lux Aeternam, een werk vol spirituele verbeeldingskracht dat ze componeerde voor de combinatie van oude muziekspecialisten Cappella Pratensis, a cappella vrouwengroep Wishful Singing en Kate Moore’s eigen Herz Ensemble dat coryfeeën herbergt als violist Joseph Puglia, pianiste Vivian Choi en gitarist Aart Strootman.
 
Het middendeel van Lux Aeternam wordt gespeeld op porseleinen waterpijpen en fluiten die Moore maakte in het EKWC (Europees Keramisch Werkcentrum) in Oisterwijk waar zij drie maanden in residency verbleef. 

Tijdens het componeren knipoogde Kate Moore naar de drie heiligen Sint-Clara, Sint-Jan en Sint-Lucia, patrones van de blinden. Deze drie heiligen begeleiden ons tijdens de tocht van de duisternis naar het eeuwige licht en verrijzenis, aldus de componiste. 
 
Kate Moore is dit jaar festivalcomponist tijdens November Music 2018. Ze won vorig jaar de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam en is momenteel een van de succesvolste componistes in Nederland. Ze blinkt uit in glasheldere, opzwepende werken waarin ze zich laat inspireren door het postminimalisme en de muziek van Steve Reich en Arvo Pärt. Ze is dit seizoen ook ‘Zielsverwant’ in het Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam.

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
November Music : Bosch Requiem

Concert informatie

Opnamedatum:
vrijdag 02 november 2018

Componisten:

Uitvoerenden:
Wishful Singing / Cappella Pratensis / Herz Ensemble / TEMKO / Lang, Jane

Tijdperken:

Locatie:
Theater aan de parade

Luister ook

Mijn favorieten