Andriessen & Moore op de Cello Biënnale

Avondconcert 28-10-2018

Samen met Claron McFadden en Harriet Krijgh brengt Amsterdam Sinfonietta (foto door Marco Borggreve) nieuw werk van David Lang en Kate Moore. Tabakova’s Celloconcert uit 2008 gaat in reprise met Kristina Blaumane.

Bang on a Can inspireert jonge componisten uit de hele wereld. Met de Australische maar in Nederland werkende Kate Moore, winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2017, bestaat een nauwe band. Zij schreef een nieuw werk voor de vier cellisten van Amsterdam Sinfonietta. David Lang is een van de meest uitgevoerde Amerikaanse componisten van zijn generatie. Voor zijn little match girl passion ontving hij de Pulitzerprijs. Nu schreef hij een nieuw werk voor Amsterdam Sinfonietta. Een focus op Bang on a Can is niet compleet zonder muziek van Louis Andriessen. Al in de jaren 80 was deze Nederlandse componist hun grote inspirator. Voor …miserere… liet Andriessen zich inspireren door het beroemde Miserere van de renaissancecomponist Gregorio Allegri. Op de Cello Biënnale van 2008 speelde Kristina Baumane het nieuwe celloconcert van de Bulgaars-Britse componiste Dobrinka Tabakova. Het inmiddels vaak uitgevoerde en op cd gezette stuk verdient na tien jaar een reprise.

Bron: sinfonietta.nl

Andriessen & Moore op de Cello Biënnale

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 27 oktober 2018

Componisten:
Moore, Kate / Tabakova, Dobrinka / Andriessen, Louis / Lang, David

Uitvoerenden:
Yamagami, Kaori / Köszeghy, Örs / Weidner, Michiel / McLeish, William / cellisten van Amsterdam Sinfonietta / Blaumane, Kristina / Amsterdam Sinfonietta / Bard, Daniel / McFadden, Claron / Krijgh, Harriet

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziekgebouw aan 't IJ

Dit concert is nog 8 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten