Trevor Pinnock en Beatrice Rana

Het Zondagmiddagconcert 14-07-2019

De Britse dirigent-klavecinist Trevor Pinnock verrast bij het Koninklijk Concertgebouworkest met muziek van Chopin en Liszt. Hij treedt op met de temperamentvolle Italiaanse pianiste Beatrice Rana (foto), die soleert in het Eerste pianoconcert van Chopin.
 
Trevor Pinnock en Beatrice Rana
Trevor Pinnock kennen we vooral van zijn smaakvolle barokinterpretaties, maar dit seizoen verrast de Britse dirigent-klavecinist met Haydn, Chopin en Liszt. In het Eerste pianoconcert van Chopin soleert de temperamentvolle Italiaanse Beatrice Rana. Ze had de meest prestigieuze prijzen al op jonge leeftijd op zak en heeft de uitstraling van een popster.

Liszts La Lugubre Gondola
Na de pauze klinkt La Lugubre Gondola, Liszts treurmuziek voor Richard Wagner in de adembenemende instrumentatie van John Adams, gevolgd door Haydns Symfonie nr. 103. Het werk is genoemd naar de paukenroffel aan het begin. Maar waar het echt om draait zijn de Kroatische, Hongaarse en Oostenrijkse volksmuziekinvloeden waar de muziek bol van staat. Let op de klarinettist die in het derde deel optreedt als leider van een heus dansorkest - met jodelmotieven.
 
Bron: concertgebouw.nl

Trevor Pinnock en Beatrice Rana

Concert informatie

Opnamedatum:
donderdag 04 oktober 2018

Componisten:
Chopin, Frédéric / Liszt, Franz / Haydn, Joseph

Uitvoerenden:
Koninklijk Concertgebouworkest / Pinnock, Trevor / Rana, Beatrice

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 26 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten