Buitengewone lyriek bij Ian Bostridge

Avondconcert 26-9-2018

De Britse tenor Ian Bostridge (foto) behoort tot de absolute wereldtop en staat bekend om zijn buitengewone lyriek. Altijd zoekt hij naar dwarsverbanden en betekenissen achter de liederen, waarover hij diverse boeken publiceerde en documentaires maakte. Samen met de Nederlands-Italiaanse pianiste Saskia Giorgini bracht hij deze avond de twee schitterende liederencycli van Schumann samen met Liszts meesterlijke interpretatie van de sonnetten van Petrarca.

Ian Bostridge heeft de pianisten voor het uitkiezen. Hij werkte met grote namen als Mitsuko Uchida, Leif Ove Andsnes en Antonio Pappano. Steeds vaker kiest hij voor de jonge Nederlands-Italiaanse pianiste Saskia Giorgini. Ze won in 2016 de Internationale Mozart Competitie in Salzburg en bewees zich bij haar Nederlandse debuut tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht als een ware kamermusicus en een begenadigd liedbegeleider.

Bron: muziekgebouw.nl

Buitengewone lyriek bij Ian Bostridge

Concert informatie

Opnamedatum:
woensdag 26 september 2018

Componisten:
Liszt, Franz / Schumann, Robert / Wagner, Richard

Uitvoerenden:
Giorgini, Saskia / Bostridge, Ian

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziekgebouw aan 't IJ

Dit concert is nog 17 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement