Donderdagavondserie: No.50 - The Garden

Avondconcert 13-09-2018

 

The Garden, een gloednieuw werk voor zanger en ensemble, over een man die uit ontevredenheid met zijn leven begint te graven in zijn tuin naar het naar het middelpunt van de aarde.

Uit eerder werk werd al duidelijk dat de Brit Richard Ayres (foto) een grote fascinatie heeft voor het imaginaire, het theatrale en irreële. Liefst gecombineerd met gezonde dosis zwartgallige humor. Zie hier de basis voor The Garden. Een ontevreden man gaat op zoek naar betekenis. Hij graaft een gat in zijn tuin en reist naar het midden van de aarde. Onderweg ontmoet hij allerlei wonderlijk wezens. Hij stuit echter op de hel en gaat teleurgesteld de hele weg terug, door naar de hemel, om uiteindelijk zichzelf weer in zijn eigen tuin terug te vinden.

De tuin der lusten van Hieronimus Bosch en Dante’s La Divina Commedia vormden duidelijk een inspiratiebron voor Ayres. Zijn muziek is al even gevarieerd en onbegrensd als het verhaal. Ayres bedient zich van de meest uiteenlopende stijlen en maakt onder meer gebruik van elektronica. De Australische/Amerikaanse bas Joshua Bloom zingt de rol van de man en alle figuren die in het verhaal voorkomen.
De animaties bij de The Garden zijn van de hand van kunstenares Martha Colburn. Hiervoor maakte ze honderden inkt- en waterverftekeningen die samen met muziek en tekst een magische wereld tevoorschijn toveren.

Donderdagavondserie: No.50 - The Garden

Concert informatie

Opnamedatum:
donderdag 13 september 2018

Componisten:
Ayres, Richard

Uitvoerenden:
Bloom, Joshua / Asko|Schönberg / Wiegers, Bas

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziekgebouw aan 't IJ

Dit concert is nog 29 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement