Blomstedt met Berlioz en Berwald bij het Concertgebouworkest

Zondagmiddagconcert 02-09-2018

Herbert Blomstedt
Bijna jaarlijks is de uitzonderlijke dirigent Herbert Blomstedt te gast bij het Concertgebouworkest. Zijn carrière omspant inmiddels ruim zestig jaar en hij blijft wereldwijd actief.

Berlioz en Berwald
Blomstedt is een ware autoriteit op het gebied van romantische muziek. Een geval apart is de felkleurige Franse romantiek van Hector Berlioz. Diens Symphonie fantastique is een van de indrukwekkendste orkestwerken ooit gecomponeerd: bijna filmische muziek die de hallucinaties van een verliefde, opiumsnuivende kunstenaar verklankt. Berlioz gaf totaal nieuwe dimensies aan de orkestklank: alleen al om het speelplezier van de musici is deze symfonie zo aanstekelijk.

Zweedse romanticus
Altijd heeft Blomstedt een lans gebroken voor Scandinavische componisten. Ditmaal dirigeert hij de Derde symfonie van Franz Berwald, de Zweedse romanticus die pas na zijn dood internationale erkenning kreeg.

Bron: Het Concertgebouw

Blomstedt met Berlioz en Berwald bij het Concertgebouworkest

Concert informatie

Opnamedatum:
vrijdag 25 mei 2018

Componisten:
Berwald, Franz / Berlioz, Hector

Uitvoerenden:
Koninklijk concertgebouw / Blomstedt, Herbert

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 17 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement