Concert

François Rebattu: Chant du soir

foto: unsplash (Ann Savchenko)
  1. Concertenchevron right
  2. François Rebattu: Chant du soir

In de radio 4 podcast Hilversumse Muziekschatten worden verloren gegane of nooit eerder opgenomen werken opgedoken uit de bladmuziekcollectie Muziekschatten. Deze werken werden opnieuw of voor het eerst opgenomen door leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Luister naar de muziek uit aflevering #15 : François Rebattu - Chant du soir.

François Rebattu (1874-1939) was een rondreizend musicus en componist van salonmuziek.

Biografie
Over componist François Rebattu is niet veel bekend. Hij wordt in 1874 geboren in Berlijn en overlijdt in Amsterdam in 1939. Hij is componist van een aantal werken dat zich in de collectie Muziekschatten bevindt. Daaruit is op te maken dat z’n muziek behoort tot het genre van de salonmuziek. Hij zal rond hebben gereisd als musicus en -getuige zijn lidmaatschap van de Société des Compositeurs de Paris-, zal hij enige tijd in Frankrijk hebben gewoond.

Het Chant du soir is niet gedateerd en is vermoedelijk gecomponeerd in de jaren 20 of 30. Het sfeervolle werk heeft als bijzonderheid dat naar believen met een Glockenspiel kan worden uitgebreid. En met die klokjesgeluiden waan je je vanzelf op een kerstavond in Café Americain.

François Rebattu: Chant du soir

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

maandag 15 maart 2021

Omroep

NTR

Componisten

François Rebattu

Uitvoerenden

Stephan Kiefer (piano), Mariska Godwaldt (viool), Ansfried Plat (cello), Mark Haeldermans (klokkenspel)

Tijdperken

Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Muziekcentrum van de Omroep, studio 1, Hilversum

Ster advertentie
Ster advertentie