Concert

AVROTROS Klassiek presenteert Jong Talent

foto: David Pelham
  1. Concertenchevron right
  2. AVROTROS Klassiek presenteert Jong Talent

Dankzij het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! krijgen jonge klassiekemuziektalenten een flinke impuls bij de start van hun professionele carrière. Ze doen media-ervaring op en werken aan de opname en de uitgave van een cd. In dit concert tonen de pianist Yang Yang Cai, harpist Joost Willemze en het duo Jelmer de Moed (klarinet) & Rik Kuppen (piano) hun kunnen.

AVROTROS Klassiek presenteert Jong Talent

Opnamedatum

vrijdag 27 januari 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Claude Debussy, Maurice Ravel, Manuel de Falla, Isaac Albéniz, Francis Poulenc, Jacques Ibert, Alberto Ginastera, Darius Milhaud, Federico Mompou, Igor Stravinsky, Gabriela Ortiz

Uitvoerenden

Marcel Grandjany (Arrangeur), Joost Willemze (harp), Rik Kuppen (piano), Jelmer de Moed (klarinet), Yang Yang Cai (piano), Toek Numan (Arrangeur)

Tijdperken

Vroeg twintigste eeuw, Midden/laat twintigste eeuw, Romantisch

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

In zuidelijke sferen

De AVROTROS talenten stelden speciaal voor dit concert een programma samen vol mediterrane en Zuid-Amerikaanse invloeden. Er klinkt muziek van Franse componisten zoals Ibert en Ravel, wiens moeder Baskisch was. Beiden hadden een grote liefde voor de Spaanse literatuur en muziek.

Yang Yang Cai laat de ritmische invloeden uit de tango horen in de muziek van Stravinsky. Joost Willemze neemt het publiek mee naar Granada met de muziek van De Falla. Het duo Jelmer de Moed en Rik Kuppen toveren met klankkleuren in Debussy.

De Rising Stars brengen een gevarieerd muzikaal panorama met veel passie en temperament. Van levendige Argentijnse ritmen en invloeden uit de Braziliaanse volksmuziek tot impressionistische klanken en minimalistische eenvoud. Tot slot klinkt er ook oude Arabo-Andalusische muziek uit de tijd dat het Iberisch schiereiland (van 711 tot 1492) nog Arabisch was en Al Andalus werd genoemd.

Bron: tivolivredenburg.nl

Ster advertentie
Ster advertentie