Orlando Festival: de schatkist van de Russische liedkunst

Zomeravondconcert 19-08-2018

Uit Rusland
Vaste Orlando-gast en masterclassdocent Axel Everaert heeft in de afgelopen jaren herhaaldelijk (en meeslepend) de schatkist van de Russische liedkunst meegenomen naar het Orlando Festival. Liederen van Rimski-Korsakov, Tsjaikovski en Glière, op prachtige gedichten uit de Russische romantiek, hebben gloedvol geklonken. Op dit concert introduceert hij samen met pianist Charly Delbecq de muziek van Medtner, wiens bijzondere oeuvre steeds meer weerklank vindt bij musici en publiek.

Eigen compositie
De Russische pianiste Elena Nemtsova komt voor de derde keer naar Orlando, nu weer samen met haar broer Mikhail Nemtsov, de cellist. Samen namen ze al enkele veelgeprezen CD’s op, met daarop onder andere een eigen compositie van Elena: Heartbeat.

Tuin van Eros
Masterclassdeelnemers Andrey Roszyk en Sofiia Raïchenko spelen Tuin van Eros van de centrale componist van het Orlando Festival dit jaar, Louis Andriessen. Het is oorspronkelijk geschreven voor strijkkwartet, maar klinkt hier in een bijzondere versie van de hand van de componist voor viool en piano.

Bron: Orlando Festival

Orlando Festival: de schatkist van de Russische liedkunst

Concert informatie

Opnamedatum:
vrijdag 17 augustus 2018

Componisten:
Medtner, Nikolaj / Poulenc, Francis / Nemtsova, Elena / Sjostakovitsj, Dmitri / Andriessen, Louis

Uitvoerenden:
Everaert, Axel / Delbecq, Charly / Caekenberghe, Thomas / Nemtsova, Elena / Devos, Fem / Tsjechov trio / AuRoRa Duo

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Aula Minor

Dit concert is nog 7 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement