Verbier Festival: András Schiff

De opening van Mendelssohn's Midsummer Night's Dream, met zijn verhalenboekatmosfeer, verenfeeën en charmante winkeliers, is een van zijn geweldige prestaties als tiener. Zestien jaar later, in 1842, herschept hij magie door bewegingen toe te voegen voor een aanpassing van een fase.

De dialoog wordt al opgebouwd in Mozart's Symphonie concertante (1779), wanneer de viool en solo-altviool hun debuut maken. Het lied gaat verder door de langzame en serieuze beweging in C mineur tot het laatste bruisen.

Van de Bach-keyboardconcertos heeft degene in F-mineur een langzame beweging waarin de solist alleen in pizzicato tussen de snaren zwerft.

Het eerste pianoconcert van Beethoven werd voltooid in 1795, na nummer 2, maar eerder gepubliceerd. Vol vertrouwen en provocatie, aankondiging van de uitdagingen die voor ons liggen en dan rust vinden in zijn langzame beweging.

Verbier Festival: András Schiff

Concert informatie

Opnamedatum:
woensdag 08 augustus 2018

Componisten:
Mendelssohn-Bartholdy, Felix / Mozart, Wolfgang Amadeus / Bach, Johann Sebastian / Beethoven, Ludwig van

Uitvoerenden:
Verbier Festival Chamber Orchestra / Schiff, András / Frang, Vilde / Zimmermann, Tabea

Tijdperken:
Romantiek / Klassiek / Barok

Omroep:
NTR

Locatie:
Salle des Combins

Dit concert is nog 21 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement