Noa Wildschut speelt Bruchs Eerste Vioolconcert

Max Bruch
Bruchs Eerste vioolconcert is een typisch voorbeeld van ‘elk voordeel heb zijn nadeel’. Het immense succes van dit virtuoze vioolwerk maakte Bruch groot. Maar al zijn andere composities werden erdoor verdrongen. Ruim anderhalve eeuw later maakt het ook de allergrootste violisten nog een stukje groter. Vandaag hoort u toptalent Noa Wildschut als solist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Noa Wildschut
Noa Wildschut, die vandaag schittert in Bruch, is een ‘muzikaal mirakel’, aldus de Süddeutsche Zeitung. De jonge Hilversumse debuteerde als zevenjarige in Het Concertgebouw. Een decennium later speelt ze wereldwijd. De Portugese dirigent Nuno Coehlo, oorspronkelijk ook violist, leidt bovendien Dvořáks Zevende symfonie. Vol drama, pastorale momenten en Boheemse dansen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest start met Berlioz’ luisterrijke Le carnaval romain.

Tekst: Concertgebouw.nl
Foto: Marco Borggreve

Noa Wildschut speelt Bruchs Eerste Vioolconcert

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 07 juli 2018

Componisten:
Berlioz, Hector / Piazzolla, Astor / Bruch, Max / Dvorák, Antonín

Uitvoerenden:
Nederlands Philharmonisch Orkest / Coelho, Nuno / Wildschut, Noa

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 20 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement