Angst, hoop, liefde en berusting

Vrijdagconcert 03-05-2019

Mozarts Requiem
Mozart componeerde in postkoetsen en restaurants. Tijdens de bevallingen van zijn vrouw. En op zijn eigen sterfbed. Dat laatste feit kleeft onlosmakelijk aan het Requiem, Mozarts niet-gecompleteerde, laatste muziekstuk. Tegelijkertijd heeft dit meesterwerk geen extra drama nodig. Aan de kerkelijke teksten van de dodenmis geeft Mozart een menselijke dimensie, met alle denkbare bijbehorende emoties. Angst, hoop, liefde, berusting, allemaal hebben ze een plek in het Requiem. U hoort deze zomeravond het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Markus Stenz dirigeert.

Markus Stenz
Markus Stenz, chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, is erg goed thuis in de opera’s van Mozart. Vandaag geeft hij zijn visie op het Requiem. Geflankeerd door sopraan Sumi Hwang, die voor 300 miljoen tv-kijkers optrad tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen in PyeongChang. Naast deze winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd hoort u de gerenommeerde bas Matthew Rose en de warme mezzo Lilly Jørstad. De ‘tenor van ‘rasverteller’ (De Gelderlander) Robin Tritschler completeert deze internationale topcast.

(Bron: Concertgebouw.nl)

Angst, hoop, liefde en berusting

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 08 juli 2018

Componisten:
Haydn, Joseph / Mozart, Wolfgang Amadeus

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest / Stenz, Markus / Groot Omroepkoor / Hwang, Sumi / Jorstad, Lilly / Tritschler, Robin / Rose, Matthew

Tijdperken:
Klassiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 71 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten