Concert

Brad Mehldau en het Nederlands Kamerorkest

foto: ANP
  1. Concertenchevron right
  2. Brad Mehldau en het Nederlands Kamerorkest

Met jazzgrootheid Brad Mehldau, minimal music van Philip Glass en muziek uit de moderne filmklassieker There Will Be Blood vindt het Nederlands Kamerorkest nieuwe raakvlakken tussen klassieke muziek, jazz en filmmuziek. Met zijn ragfijne toucher en natuurlijk gevoel voor harmonie springt Brad Mehldau moeiteloos van het ene subgenre naar het andere...

Brad Mehldau en het Nederlands Kamerorkest

Opnamedatum

woensdag 24 mei 2023

Omroep

NTR

Componisten

Philip Glass, Paul McCartney, John Lennon, Jonny Greenwood, Brad Mehldau

Uitvoerenden

Brad Mehldau (piano), Clark Rundell (Dirigent)

Ensembles

Nederlands Kamerorkest

Tijdperken

Nieuwste muziek, Midden/laat twintigste eeuw

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Jazzpianist Brad Mehldau
Weinig muzikanten hebben zo’n stempel gedrukt op de jazz van nu als pianist en Grammy Award winnaar Brad Mehldau. Als solopianist en met het Brad Mehldau Trio behoort hij al decennia tot de absolute top van de jazzwereld. Zijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen op het snijvlak tussen klassiek en jazz leidde in 2018 tot een filmisch pianoconcert dat nu al een echte publiekslieveling is geworden.

Radiohead-gitarist Jonny Greenwood
In de film There Will Be Blood, een historisch drama over hebzucht en geloof, speelt de ijzersterke muziek van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood een belangrijke rol. Velen noemden de soundtrack dé kanshebber voor een Oscar, als Greenwood niet ook gebruik had gemaakt van eerder uitgebracht eigen materiaal en muziek van Philip Glass. Ook tijdens dit concert wordt Greenwoods muziek gecombineerd met de minimal music van Glass: de Symfonie nr. 3 voor strijkers is sfeervol, spannend en filmisch.


Bron: TivoliVredenburg

Ster advertentie
Ster advertentie