Concert

Acis & Galatea HWV.49a ; Akte I - duet, "Happy, happy we!"

  1. Concertenchevron right
  2. Acis & Galatea HWV.49a ; Akte I - duet, "Happy, happy we!"

Zondagochtend Concert 13-05-2018

Hamlet Pianotrio
Al enige jaren spelen violiste Candida Thompson, pianist Paolo Giacometti en celliste Xenia Jankovic samen. De eerste cd van hun ensemble, het Hamlet Piano Trio, verscheen in 2016. Hun interpretatie van muziek van Mendelssohn, op instrumenten uit diens tijd, werd goed ontvangen. Opus Klassiek prees de 'volkomen natuurlijke manier van musiceren,' met 'een pracht van een klankbeeld' als uitkomst. Op dit concert staan twee andere componisten op het programma: Brahms en Beethoven.

Brahms en Beethoven
Vertrouwelijkheid, dat is wat de trio’s van Brahms en Beethoven gemeen hebben. Het Hamlet Piano Trio kiest twee werken die aanvoelen alsof je aanschuift bij een intieme bijeenkomst. Vrienden onder elkaar, die hun gevoelens delen. Het Pianotrio in Es van Beethoven is wat lichthartiger dan het Derde pianotrio van Brahms. Maar beide composities zitten vol drama en dynamiek, en hebben een vleugje geheimzinnigheid.

(Bron: Concertgebouw)

Acis & Galatea HWV.49a ; Akte I - duet, "Happy, happy we!"

Opnamedatum

zaterdag 02 maart 2013

Omroep

NTR

Componisten

Georg Friedrich Händel

Uitvoerenden

Yulia van Doren (Galatea; sopraan), John McVeigh (Acis; tenor), Leonardo García Alarcón (Dirigent), John (Tekstschrijver), Hughes (Tekstschrijver)

Ensembles

Radio Kamer Filharmonie

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie