Concert

Kian Soltani speelt Schumanns Celloconcert

foto: AVROTROS
  1. Concertenchevron right
  2. Kian Soltani speelt Schumanns Celloconcert

Kian Soltani soleert bij het Radio Filharmonisch Orkest in Schumanns lyrische en soms onstuimige Celloconcert. Karina Canellakis leidt Bartóks speelse en dansbare Concert voor orkest.

Kian Soltani speelt Schumanns Celloconcert

Opnamedatum

zondag 04 december 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Béla Bartók, Robert Schumann, Kian Soltani

Uitvoerenden

Kian Soltani (cello), Karina Canellakis (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch, Nieuwste muziek, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Kian Soltani speelt Schumann

Dé nieuwe divo van de cello, noemt de Italiaanse pers Kian Soltani. De Washington Post vergeleek zijn klank met ‘de donzige rijkdom van karamel’. De Oostenrijks-Iraanse cellist is de laatste jaren aan een ware zegetocht bezig. Zijn nieuwste album, vol enerverende filmmuziek, kreeg de veelzeggende titel Cello Unlimited. Met slechts één instrument, waarmee hij partij na partij opnam, vormde Soltani een enorm ensemble. Vandaag soleert hij bij het Radio Filharmonisch Orkest in Schumanns lyrische en soms onstuimige Celloconcert.

Karina Canellakis leidt Bartók

De Amerikaanse Karina Canellakis is sinds enige tijd de veelgeroemde chef van het Radio Filharmonisch Orkest. Vandaag leidt ze Bartóks Concert voor orkest. Een bijzondere titel, inderdaad, die letterlijk te nemen valt: Bartók zet niet een, maar alle instrumenten in het zonnetje. Dat doet hij op speelse wijze, dansbaar, vol Hongaarse invloeden en met intrigerende muzikale puzzels.

bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie