Nino Gvetadze met Camerata RCO

Zomeravondconcert 04-07-2018

Robeco SummerNights

Johannes Brahms
Camerata RCO laat op dit concert niet alleen Brahms klinken, maar ook diens invloed op andere componisten. In drie lyrische kamerwerken werkt het ensemble samen met pianiste Nino Gvetadze (foto). Die verliefd is op Brahms, vertelde ze in Pianowereld. 'Al zijn werken hebben zo'n waanzinnige structuur en er worden zulke grote gevoelens in uitgedrukt.' Zo ook in het Trio in Es, ontstaan kort na de dood van Brahms' moeder. Brahms combineert instrumenten die hij in zijn jeugd bespeelde: hoorn, viool en piano. Het trio is melancholiek, maar laat ook ruimte voor levenslust.

Dohnányi’s Sextet
Brahms prees Ernő Dohnányi’s werken, waaruit Nino Gvetadze en Camerata RCO voor dit concert het Sextet kiezen. In dit bijzondere stuk voor blazers, strijktrio en piano gaan drama en lyriek hand in hand. En humor! De Hongaar Dohnányi sluit dansbaar af. Van Mahler hoor je een heel vroege compositie, wederom vol Brahms-invloeden. Het melancholieke Pianokwartet doet de vraag opwellen waarom Mahler niet méér kamermuziek schreef.

(Bron: Het Concertgebouw)

Nino Gvetadze met Camerata RCO

Concert informatie

Opnamedatum:
woensdag 04 juli 2018

Componisten:
Mahler, Gustav / Brahms, Johannes / Dohnanyi, Ernö von

Uitvoerenden:
Gvetadze, Nino / Camerata RCO

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 14 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement