Openingsconcert Robeco SummerNights: The Gershwin Project

Zomeravondconcert 30-06-2018
 
Summertime
Op dit openingsconcert van de dertigste editie van de Robeco SummerNights is onder meer dé ode aan de zomer te horen: Gershwins Summertime. Het Radio Filharmonisch Orkest verzorgt een hoofdstuk van dirigent Troy Millers veelgeprezen The Gershwin Project, waarin Gershwins nummers een grootse orkestsound krijgen, zonder het 'liedjesgevoel' te verliezen.

Laura Mvula en Gretchen Parlato
Troy Miller werkt voor The Gershwin Project samen met toporkesten en de beste solisten uit de soul- en jazzwereld. Op dit concert zijn dat de Britse vocaliste Laura Mvula en haar Amerikaanse collega Gretchen Parlato. De eerste staat bekend om haar intense en gevoelige vertolkingen. De tweede mag onder meer Herbie Hancock en Wayne Shorter tot haar fans rekenen. Mvula en Parlato zingen klassiekers als I Got Rhythm en Embraceable You naast eigen werk. Dé opening van een perfecte zomer.
 
(Bron: Het Concertgebouw | Foto: Zoe McConnell)
 
Speel mee met klassiek
Speel mee met klassiek is een gloednieuw initiatief van NPO Radio 4. Onder begeleiding van professionele musici kun je thuis op je eigen tempo een klassiek stuk instuderen en goed leren spelen. De website van NPO Radio 4 biedt alles om het muziekstuk onder de knie te krijgen en te leren kennen. Zo kun je hieronder meer ontdekken over Summertime, het stuk dat centraal staat bij Speel mee met klassiek.

Openingsconcert Robeco SummerNights: The Gershwin Project

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 30 juni 2018

Componisten:
Gershwin, George / Mvula, Laura / Parlato, Gretchen

Uitvoerenden:
Mvula, Laura / Radio Filharmonisch Orkest / Miller, Troy / Parlato, Gretchen / Kiefer, Stephan / Kiefer, Sephan

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
AVROTROS

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 11 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement