Slotconcert ZOOM! Kamermuziekfestival: Amour et Mort à Minuit

Avondconcert 03-06-2018

Het slotconcert van ZOOM! 2018 is Frans getint en voert je langs emoties van alle uitersten. De schoonheid van de liefde wordt bezongen en gespeeld in Fauré’s epische Bonne Chanson. In het Chanson Perpétuelle komt juist de wanhoop van een verlaten vrouw tot uitdrukking. Mezzosopraan Barbara Kozelj zingt deze onvergetelijke liederen, evenals een selectie uit het schitterende oeuvre van Duparc.

Louis Andriessen en Debussy

Het Ruysdael Kwartet laat de verlatenheid op een andere manier klinken met het indringende Miserere van Louis Andriessen en je een andere kijk geven op de nacht in het onvolprezen Clair de Lune van Claude Debussy. Harpiste Gwyneth Wentink (foto) schittert in de meeslepende Danse Sacrée et Profane van Debussy, begeleid door kwartet en contrabas.

Edgar Allen Poe

Ten slotte laat ze je getuige zijn van een gruwelijk horrorverhaal van Edgar Allan Poe, op muziek gezet door André Caplet in 1908. In dit stuk wordt verteld hoe de gemaskerde Rode Dood onverwacht zijn intrede maakt tijdens een bal in het kasteel van Prospero.

Een concert van muzikale uitersten die je niet snel zult vergeten; een waardig slot van dit vierde ZOOM! Kamermuziekfestival.

(Bron: ZOOM! Kamermuziekfestival. Foto: Daan Noppen)

Slotconcert ZOOM! Kamermuziekfestival: Amour et Mort à Minuit

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 03 juni 2018

Componisten:
Debussy, Claude / Fauré, Gabriel / Andriessen, Louis / Caplet, André / Duparc, Henri / Chausson, Ernest

Uitvoerenden:
Kozelj, Barbara / Wentink, Gwyneth / Prooijen, Marijn van / Ruysdael Kwartet

Tijdperken:

Omroep:
NTR

Locatie:
Grote kerk Velp

Dit concert is nog 23 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement