100 jaar Rotterdams Philharmonisch Orkest: Jean Fournet

Jean Fournet (1913-2008) voltooide zijn studie aan het Nationale Conservatorium in Parijs met een 'premier prix.' Tot 1957 was hij als artistiek directeur verbonden aan de Opera Comique en als dirigent aan de Opera van Parijs. Vanaf 1950 kreeg Fournet ook een band met Nederland: dat jaar maakte hij zijn debuut bij het Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Van 1968 tot 1973 was Fournet chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en droeg hij bij aan de internationale reputatie van het orkest.

Ruim vijftig jaar speelde Jean een prominente rol in de internationale muziekwereld. Hij werd gezien als een autoriteit op het gebied van de interpretatie van Franse muziek. Zijn nauwe samenwerking met de belangrijkste Franse componisten van zijn tijd leverde hem de titel 'de grote verdediger van de Franse stijl' (New York Times) op.

Op dit concert uit 1970 is die Franse specialiteit van Fournet te beluisteren: op het programma staat namelijk Franse muziek van Martinon en Fauré, naast Romeo en Julia van Tsjaikovski en Symfonie nr.36 van Mozart.

100 jaar Rotterdams Philharmonisch Orkest: Jean Fournet

Concert informatie

Opnamedatum:
zondag 15 maart 1970

Componisten:
Tsjaikovski, Pjotr Iljitsj / Fauré, Gabriel / Mozart, Wolfgang Amadeus

Uitvoerenden:
Rotterdams Philharmonisch Orkest / Fournet, Jean / Ferras, Chrsitian / Ferras, Christian

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek / Klassiek

Omroep:
NOS/NTS/NRU

Locatie:
De Doelen

Dit concert is nog 15 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement