Schnyder Trio speelt bijzondere Brahms

Avondconcert 09-05-2018

Brahms, Beethoven en Rihm

'Spannend in zijn glans en intensiteit' noemde het Britse Gramophone de bijzondere opname die het Zwitserse Schnyder Trio maakte van de oorspronkelijke langere versie van Brahms' Pianotrio op.8. Het is de blikvanger in dit prachtige programma met verder Beethovens beroemde Erzherzogtrio en Rihms Fremde Szene III. Dit werk, met subtiele verwijzingen naar de trio’s van Brahms en Beethoven, is sinds de première in de late jaren tachtig uitgegroeid tot een moderne klassieker.

Oorspronkelijke versie

Johannes Brahms voelde bij het schrijven van zijn eerste pianotrio de druk van Beethoven, al klinkt dat niet door in de muziek die hier en daar naar zijn grote voorganger verwijst. Het is Brahms' meest onbezorgde romantische kamermuziek en ook zijn enige werk dat in twee edities gepubliceerd is. Het Schnyder Trio biedt de mogelijkheid de langere oorspronkelijke versie mee te maken.

(Bron: Muziekgebouw aan 't IJ)

Schnyder Trio speelt bijzondere Brahms

Concert informatie

Opnamedatum:
woensdag 09 mei 2018

Componisten:
Brahms, Johannes / Rihm, Wolfgang / Beethoven, Ludwig van / Schubert, Franz

Uitvoerenden:
Schnyder Trio

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek / Klassiek

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziekgebouw aan 't IJ

Dit concert is nog 11 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement