Souvenir de Florence op openingsconcert Internationaal Kamermuziek Festival Ede

Avondconcert 09-05-2018
 
Souvenir de Florence
Wie aan Italië denkt, denkt aan de zon en schilderachtige landschappen. Tsjaikovski was zo onder de indruk van de stad Florence dat hij zelfs een heel stuk aan deze stad wijdde. Het werd zijn zonnige Souvenir de Florence. Beter kan het Internationaal Kamermuziek Festival Ede niet beginnen!
 
Internationaal
Het Internationaal Kamermuziek Festival Ede (IKFE) opent met een internationaal concert. Niet alleen komen de musici uit alle windstreken, ook de gespeelde stukken zijn afkomstig uit verschillende landen. Pianiste Anna Fedorova begint het concert met de feestelijke Grande Valse brillante, op. 18 van Chopin. Dit stuk vormt de opmaat tot de muziek van de Oostenrijker Mozart, de Noor Edvard Grieg en de Rus Sergej Prokofjev. Pièce de résistance op het programma vormt Tsjaikovski's wereldberoemde Souvenir de Florence.
 
Forces of Nature
Wat de link is tussen deze gespeelde stukken? Deze editie van het festival draagt het thema 'Forces of Nature.' Een mooier thema voor het IKFE heeft artistiek directeur Anna Fedorova niet kunnen bedenken. In Ede, gelegen op de prachtige Veluwe, omgeven door weidse heidevelden en donkere bossen, is de natuur altijd dichtbij. En zo hebben de meeste stukken een directe link met natuur en alles wat daarmee te maken heeft. In het hoofdwerk op het programma, Tsjaikovski's Souvenir de Florence bruist het van zomerse levenslust. Tsjaikovski schetste het stuk tijdens een vakantie in de Italiaanse stad Florence en maakte het werk thuis verder af. Vandaar de titel. Een muzikale herinnering aan een zomerse vakantie.
 
(Bron: Edesche Concertzaal)

Souvenir de Florence op openingsconcert Internationaal Kamermuziek Festival Ede

Concert informatie

Opnamedatum:
woensdag 09 mei 2018

Componisten:
Brahms, Johannes / Rihm, Wolfgang / Beethoven, Ludwig van / Schubert, Franz

Uitvoerenden:
Schnyder Trio

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek / Klassiek

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziekgebouw aan 't IJ

Dit concert is nog 80 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio