Mahlers hemelbestormende achtste symfonie

Zondagmiddagconcert 30-12-2018

In een acht weken durende scheppingskoorts componeerde Gustav Mahler (foto) zijn hemelbestormende Achtste. ‘Stel je voor dat het heelal begint te trillen en tot klinken komt,’ verzuchtte hij na de voltooiing. ‘Het zijn geen menselijke stemmen meer, maar planeten en de zon die ronddraaien.’ Grootspraak? Nauwelijks: met ruim 300 musici en zangers op het podium is Mahler 8 een alles overtreffende symfonie.

Gustav Mahler was een asceet en een workaholic. Componeren deed hij in de vakantie, bij voorkeur in een hutje in de bergen. Na gedane arbeid  zwom hij graag eerst in een bergmeertje, nuttigde daarna een sobere maaltijd van doorgekookte groente, en maakte vervolgens – weer of geen weer – een fikse wandeltocht. 

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Mahlers hemelbestormende achtste symfonie

Concertinformatie

Opnamedatum:
zondag 25 maart 2018

Componist:

Uitvoerenden:
Angela Maede (sopraan), Christof Fischesser (Sarastro), Erin Morley (sopraan), Erin Wall (sopraan), Groot Omroep Koor (mannen van het), Markus Werba (bariton), Michael Schade (tenor), Michelle DeYoung (mezzosopraan), Mihoko Fujimara (mezzosopraan), Nationaal Kinderkoor, Orfeon Donostiarra, Rotterdam Symphony Chorus

Tijdperk:

Locatie:
de Doelen, Grote Zaal, Rotterdam

Luister ook

Mijn favorieten