Margherita op Wexford Festival Opera

Opera Live 06-01-2018

Melodramma semiseria

Een 'melodramma semiseria.' Zo noemde Jacopo Foroni zijn allereerste opera, Margherita. Met een mengelmoes van ernst en komedie vertelt de opera een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een dorpje op het Zwitserse platteland. Er klinken dan ook zwemen van volksmuziek in de opera door. Typisch een opera uit de romantische periode, uitgevoerd op het Ierse Wexford Festival Opera.

Een liefdesverhaal

Margherita is onbekende opera, maar heeft een overbekend operathema: de liefde. Roberto, de neef van de burgemeester, wil trouwen met Margherita. Zij is echter verliefd op de soldaat Ernesto. Hij belandt onterecht in de gevangenis voor een aanval die hij niet heeft gepleegd. Margherita probeert haar geliefde vrij te krijgen, maar Roberto belooft alleen zijn vrijlating als Margherita met hem trouwt. Gelukkig bekent de echte aanvaller zijn daad en is Ernesto vrij om met Margherita te trouwen.

Margherita op Wexford Festival Opera

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 06 januari 2018

Componisten:
Foroni, Jacopo

Uitvoerenden:
Yurchuk, Yuriy / Apolito, Matteo d' / Volpe, Alessandra / Stenson, Andrew / Gianfaldoni, Giuliana / Fontana, Filippo / Kim, Ji Hyun / Chorus of the Wexford Festival Opera / Orchestra of the Wexford Festival Opera / Myers, Timothy

Tijdperken:
Romantiek

Omroep:
NTR

Locatie:
O'Reilly Theatre

Dit concert is nog 20 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio