Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest

Kerstmatinee 25-12-2017

 

Kerstmatinee
De Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest is ieder seizoen iets om naar uit te kijken. Deze keer speelde het orkest voor het eerst in 45 jaar één van de hoogtepunten uit het oeuvre van Johann Sebastian Bach: de Mis in b, BWV 232, ook bekend als de ‘Hohe Messe’. Dirigent Philippe Herreweghe (foto) laat zich voor deze uitvoering bijstaan door zijn koor, Collegium Vocale Gent, en even voortreffelijke solisten.


‘Hohe Messe’
De naam ‘Hohe Messe’ is niet van de barokmeester zelf. Toen Bach in de negentiende eeuw werd herontdekt, kreeg de Mis in b de fantasienaam toebedeeld om deze volle katholieke mis te onderscheiden van Bachs kleinere missen. Overigens is nog steeds onduidelijk waarom de Lutherse Bach aan het einde van zijn leven diverse eerdere werken herschikte en bewerkte tot een katholieke mis. Maar het resultaat is een monumentaal meesterwerk.

Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest

Concert informatie

Opnamedatum:
maandag 25 december 2017

Componisten:
Bach, Johann Sebastian

Uitvoerenden:
Mields, Dorothee / Blazikov√°, Hana / Potter, Alex / Hulett, Ben / Strazanac, Kresimir / Collegium Vocale / Koninklijk Concertgebouworkest / Herreweghe, Philippe

Tijdperken:
Barok

Omroep:
AVRO

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 32 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio