Magnificat - B'Rock & Vocalconsort Berlin

Avondconcert 24-12-2017

Trompetten en trombones, een flinke batterij houtblazers, pauken en vijfstemmig koor. In weinig stukken pakte Bach zo groots uit als in zijn ‘Magnificat’. Bach schreef het als eerbetoon aan Johann Kuhnau, zijn voorganger in Leipzig. Ook diens royaal geïnstrumenteerde ‘Magnificat’ staat op dit kerstprogramma. Het barokorkest B’rock neemt vijf topsolisten mee en het sublieme Vocalconsort Berlin, een van de beste kamerkoren van Duitsland dat met prijzen is overladen.

Ten onrechte is Kuhnau vergeten geraakt. Hij was een van invloedrijkste componisten van zijn tijd. Een mijlpaal waren zijn ‘Biblische Historien’, fantasieën en sonates voor klavecimbel waarin hij allerlei Bijbelverhalen naar muziek heeft vertaald. Als een van de eersten ontdekte hij dat je ook met instrumentale muziek verhalen kunt navertellen. Zijn feilloze gevoel voor drama en theater hoor je ook terug in zijn ‘Magnificat’. Het is een van zijn beste werken.

(Bron: zuiderstrandtheater.nl)

Magnificat - BRock & Vocalconsort Berlin

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 16 december 2017

Componisten:
Muffat, Georg / Johann Kuhnau / Bach, Johann Sebastian

Uitvoerenden:
Morrison, Hannah / Binon, Lore / Schachtner, Benno / Pilgram, Jakob / Král, Tomás / Vokalconsort Berlin / B'Rock Baroque Orchestra Ghent / Bayl, Benjamin

Tijdperken:
Barok

Omroep:
MAX

Locatie:
Zuiderstrandtheater

Dit concert is nog 31 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio