Avondconcert 04-12-2017

Op 4 december 2017 ging in Het Koninklijk Concertgebouw de Europese concerttournee van sopraan en dirigent Barbara Hannigan en collectief LUDWIG van start. Titel van de tournee is Crazy Girl Crazy, ontleend aan George Gershwins musical Girl Crazy uit 1930. Hannigan liet van dit werk een nieuwe suite maken die zij zelf zingt én dirigeert.

De internationaal gevierde sopraan Barbara Hannigan breidde enkele jaren geleden haar loopbaan als zangeres uit met een zeer succesvol debuut als dirigent. Het bracht de Canadese in 2014, samen met collectief LUDWIG, naar de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het programma dat zij presenteerden werd prompt onderscheiden met de Ovatie 2014 voor het beste concertprogramma van dat jaar.

De samenwerking tussen Barbara Hannigan en LUDWIG is een hechte, waarbij zangeres/dirigent en musici samen deel uitmaken van het collectief.  Het collectief, dat graag ongebaande muzikale paden bewandelt, manifesteert zich bij optredens in diverse samenstellingen: van klein ensemble tot groot orkest met koor.

Foto: Barbara Hannigan

Fotograaf: Elmer de Haas

 

Crazy Girl Crazy

Concert informatie

Opnamedatum:
maandag 04 december 2017

Componisten:
Debussy, Claude / Schönberg, Arnold / Berg, Alban / Gershwin, George

Uitvoerenden:
Geerlings, Ingrid / Hannigan, Barbara / Ludwig

Tijdperken:
Moderne muziek

Omroep:
MAX

Locatie:
Koninklijk Concertgebouw

Dit concert is nog 17 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement