Concert

Utrecht 900 jaar

foto: Wouter Jansen
  1. Concertenchevron right
  2. Utrecht 900 jaar

In 2022 viert Utrecht trots dat de Domstad 900 jaar stadsrechten heeft. Holland Baroque, Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging, de Kathedrale Koorschool Utrecht en de Kathedrale Koorschool Suriname sluiten dit feestelijke jaar af met een muzikaal eerbetoon aan Utrecht. Samen vieren zij de bijzondere verjaardag met een programma rond het meeslepende Utrecht Te Deum van Georg Friedrich Händel.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 11 november 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

anoniem, Georg Friedrich Händel, Jean-Philippe Rameau, Marin Marais, Erik van der Horst

Uitvoerenden

Judith Steenbrink (Arrangeur), Jarrèl Watchman (jongenssopraan), Dorothee Mields (sopraan), Christopher Ainslie (alt), Zachary Wilder (tenor), Nicholas Mogg (bas), Philipp Ahmann (Dirigent)

Ensembles

Holland Baroque;Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque;Nederlandse Bachvereniging;Nederlands Kamerkoor; Kathedrale Koorschool Suriname, Holland Baroque;Nederlandse Bachvereniging;Kathedrale Koorschool Utrecht; Kathedrale Koorschool Suriname, Holland Baroque; Nederlandse Bachvereniging; Kathedrale Koorschool Utrecht; Kathedrale Koorschool Suriname

Tijdperken

Hoog barok, Klassiek, Nieuwste muziek

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Grand finale
De feestelijkheden in Utrecht worden op Sint-Maarten (11 november) afgesloten met een XL-variant van de parade ter ere van Sint-Maarten, al sinds de zevende eeuw de stadspatroon van Utrecht, en aansluitend het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg. Een grande finale van een jaar vol activiteiten!

Uitzonderlijk grote bezetting
Dat de 4 Utrechtse top-ensembles de handen ineenslaan, is een unicum. De feestelijkheid van de avond wordt benadrukt door een voor barokconcerten uitzonderlijk grote bezetting van orkest, koren en solisten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie