Concert

De Vrijdag van Vredenburg: 100 jaar filmmuziek door het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza

foto: Publiek domein
  1. Concertenchevron right
  2. De Vrijdag van Vredenburg: 100 jaar filmmuziek door het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza

Een van oorsprong Amerikaanse dirigent zou wel raad moeten weten met een portie filmmuziek. De vaste huiscomponist van Hitchcock, Bernard Hermann zei het al eens: "Amerika is het enige land met zogenaamde filmcomponisten, in de rest van de wereld zijn er componisten die zo af en toe aan een film werken." En zo was Vince Mendoza de perfecte dirigent om het Metropole Orkest aan de hand te nemen door een indrukwekkende geschiedenis filmmuziek. In het programma 100 jaar filmmuziek komt muziek uit films als Once Upon a Time in the West, Schindler's List, James Bond en Psycho voorbij.

De Vrijdag van Vredenburg: 100 jaar filmmuziek door het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza

Opnamedatum

vrijdag 24 oktober 2008

Omroep

AVRO

Componisten

John Williams, Leonard Bernstein, Nino Rota, Bernard Hermann, Duke Ellington, Rogier van Otterloo, Ennio Morricone, Michel Legrand, Quincy Jones, Monty Norman, Henry Mancini

Uitvoerenden

Paul van der Feen (altsaxofoon), Wendy Roobol (sopraan), Hermine Deurloo (mondharmonica), Bart van Lier (trombone), Arlia de Ruiter (viool), Lex Bolderdijk (gitaar), Marc Scholten (altsaxofoon), Jos Beeren (tenorsaxofoon), Leo Janssen (tenorsaxofoon), Ruud Breuls (trompet), Vince Mendoza (Dirigent)

Ensembles

Metropole Orkest

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Vroeg twintigste eeuw, Nieuwste muziek

Locatie

Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie