AVROTROS Vrijdagconcert: Mysterie en mystiek met Robin de Raafs Atlantis

Een belangrijke kracht van de gelauwerde Duitse dirigent Markus Stenz ligt bij verhalend en dramatisch muziekrepertoire. Dat laat hij vandaag met zijn Radio Filharmonisch Orkest horen in een betoverend programma. Letterlijk en figuurlijk: Stenz kiest voor composities vol geheimzinnigheid. Zoals Diepenbrocks Les Elfes, gezongen door het Groot Omroepkoor. Een ridder is op weg naar zijn bruid, maar een groep dansende elfen verspert hem de weg.

Mysterie en mystiek

Al even sprookjesachtig en duister is Moessorgski’s Nacht op de kale berg. Gebaseerd op een oude Russische legende over een jaarlijkse samenkomst van heksen. Goed en kwaad, de fysieke en de geestenwereld, Moessorgski schetst het ons in een zeer Russische klankwereld. Ook Szymanowski liet zich voor zijn Stabat Mater beïnvloeden door de muziek van zijn moederland, Polen. Krachtige mystiek, die dicht bij de natuur staat, zo benoemde hij het zelf.

AVROTROS Vrijdagconcert: Mysterie en mystiek met Robin de Raafs Atlantis

Concert informatie

Opnamedatum:
vrijdag 23 september 2016

Componisten:
Moessorgski, Modest / Raaff, Robin de / Diepenbrock, Alphons / Szymanowski, Karol

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest / Stenz, Markus / Reiss, Chen / Stone, Mark / [Vrouwen van het] Groot Ormoepkoor / Romberger, Gerhild / Groot Ormoepkoor / Montalvo, Marisol

Tijdperken:
Romantiek / Moderne muziek

Omroep:
AVRO

Locatie:
TivoliVredenburg

Dit concert is nog 101 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten