Concert

Finale Dutch Classical Talent 2021

foto: Dutch Classical Talent
  1. Concertenchevron right
  2. Finale Dutch Classical Talent 2021

Anton Spronk heeft de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. De cellist wint een geldbedrag van €10.000. Hij ontving tevens de publieksprijs.

Het Dutch Classical Talent-traject en de tournees van de aanstormende sterren komen na anderhalf jaar tot een spetterend besluit tijdens de finale. Zie hen nog één keer achter elkaar schitteren onder het toeziend oog van de vakjury die de winnaar uitroept. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van achttien maanden voor jong klassiek talent uit Nederland. De kandidaten zijn niet ouder dan 28 jaar en studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. De vier gekozen finalisten doorlopen vervolgens het DCT Tour & Award-traject. Het Tour & Award-traject bestaat uit een coachingsprogramma waarin alle ruimte is voor persoonlijke en muzikale ontwikkeling, een tour langs twaalf Nederlandse concertzalen en als afsluiting een spannende finale waarin de vier finalisten strijden om de DCT Award en de Publieksprijs. De DCT Award bedraagt €10.000 en is bedoeld voor het ondersteunen van de verdere carrière van de musicus of het ensemble. De Publieksprijs houdt een optreden in, in de Hertz in TivoliVredenburg.

Finale Dutch Classical Talent

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

dinsdag 21 september 2021

Omroep

NTR

Componisten

Maurice Ravel, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Luciano Berio, Gaspar Cassado, Giovanni Sollima, Igor Stravinsky, Seán Morgan-Rooney, Mark O'Connor

Uitvoerenden

Seán Morgan-Rooney (piano), Marion Dumeige (sopraan), Gulian van Nierop (bariton), Aarón Ormaza Vera (piano), Anton Spronk (cello)

Tijdperken

Nieuwste muziek, Romantisch

Locatie

TivoliVredenburg, Herz, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie