Concert

Slotconcert Festival Zeeland Klassiek

foto: Tessa Posthuma de Boer
  1. Concertenchevron right
  2. Slotconcert Festival Zeeland Klassiek

Slotconcert: Gedaantewisselingen


Maar al te vaak zien we mensen zich anders voor doen, dan ze daadwerkelijk zijn. Soms heeft dit desastreuze gevolgen, zoals we in menig opera kunnen meemaken. Een tragi-komisch galaconcert met Raoul Steffani, Lisa Jacobs en The String Soloists.

The String Soloists
The String Soloists, een dynamisch internationaal strijkersensemble, met haar thuisbasis in Amsterdam, bestaat uit 12 strijkers die concerteren onder artistieke leiding van Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist.

foto: Lars van den Brink, NRC

Raoul Steffani

Raoul Steffani
De Nederlandse bariton Raoul Steffani heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. Hij viel de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen: zo won hij in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Publieksprijs. Eerder won hij de Elisabeth Evertsprijs, wat hem in staat stelde te debuteren in belangrijke concertzalen zoals Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Megaron Concert Hall in Athene, Los Angeles, San Francisco, Parijs, München en Wenen. Daarnaast was hij afgelopen jaar te bewonderen tijdens het prestigieuze Prinsengrachtconcert.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 11 juli 2021

Omroep

NTR

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart, Gustav Mahler, Richard Strauss, Georg Philipp Telemann

Uitvoerenden

Lisa Jacobs (Dirigent), Raoul Steffani (bariton)

Ensembles

The String Soloïsts

Tijdperken

Hoog barok, Vroeg twintigste eeuw, Romantisch, Klassiek

Locatie

Zeeuwse Concertzaal, Middelburg

Ster advertentie
Ster advertentie