Naar homepage
Concert

September me - Openingsconcert: Caroline’s Greenhouse

  1. Concertenchevron right
  2. September me - Openingsconcert: Caroline’s Greenhouse

Avondconcert zondag 20 september 2020

Ragazze Quartet & Judith Wijzenbeek
Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu en Composer in Residence (i.v.m. corona op afstand) tijdens September Me 2020. Zelf tevens violist, altviolist en zanger, won zij als jongste componist een Pulitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices. Haar cd Orange, strijkkwartetten uitgevoerd door het Attacca Quartet, werd onlangs bekroond met een Grammy.

Het openingsconcert van September Me 2020 staat geheel in het teken van de composities van Shaw. Speciaal voor het Ragazze Quartet schreef zij een nieuw strijkkwartet: The Evergreen. Niet geheel toevallig past dit in Caroline’s Greenhouse, een programma waarin de natuur resoneert in zowel oude als nieuwe muziek.

Visual artist Jony Easterby (UK) tovert samen met Ragazze Quartet en altvioliste Judith Wijzenbeek de zaal om tot een magische hortus.

“De lichte muziek van Caroline leent zich perfect voor een serene maar ook swingende opening van deze ‘Geheime Tuin’ editie van ons festival. Laat je verrassen door de individuele spelers van de Ragazze in verschillende samenstellingen!”

Ster advertentie
Ster advertentie