Opera Live, zaterdag 1 mei 2021

Mozart was 25 jaar toen hij Idomeneo, Rè di Creta in première liet gaan in München. Het werk wordt wel gezien als de eerste ‘volwassen opera’ van het wonderkind. Het stuk gaat over koning Idomeneo, die na de Trojaanse oorlog terugkeert op Kreta, maar zich daar gedwongen ziet zijn zoon te offeren.

De Idomeneo van De Nederlandse Opera (DNO) ging in 2004 in première. De regie (plus decors, kostuums en licht) kwam van het Duitse duo Karl-Ernst en Ursel Hermann. Het echtpaar regisseert opera’s sinds 1982, toen ze in Brussel La clemenza di Tito deden. Ze maakten producties voor onder meer de Salzburger Festspiele en de Staatsoper Berlin. De titelrol wordt vertolkt door Michael Schade. De Canadese tenor staat bekend om zijn Mozart-vertolkingen.

Lees meer over deze opera op de programmapagina van NTR Opera Live.

Afbeelding: portret Mozart door Johann Nepomuk della Croce,

Mozarts Idomeneo

Concertinformatie

Opnamedatum:
zaterdag 03 december 2011

Componist:
Wolfgang Amadeus Mozart

Tekstschrijvers :
Varesco, Giambattista

Uitvoerenden :
Carlos García Estévez (Gran sacerdote di Nettuno ; tenor), Edgaras Montvidas (Arbace ; tenor), Judith van Wanroij (Ilia ; sopraan), Koor van De Nederlandse Opera, Michael Schade (Idomeneo ; tenor), Stéphanie d' Oustrac (Idamante ; mezzosopraan), Susan Gritton (Elettra ; sopraan), Tijl Favets (La voce ; bas)

Orkest:
Nederlands Kamerorkest

Dirigent :
John Nelson

Tijdperk:

Omroep:
NTR

Locatie:
Muziektheater, Amsterdam

Luister ook

Mijn favorieten