Concert

Barbara Hannigan dirigeert het Concertgebouworkest

foto: NTR ZaterdagMatinee (c) Marco Borggreve
  1. Concertenchevron right
  2. Barbara Hannigan dirigeert het Concertgebouworkest

Tijdens haar debuut als dirigent bij het Concertgebouworkest leidt Barbara Hannigan kleurrijke werken van Barber, Berg, Strauss en Vivier.

Barbara Hannigan dirigeert het Concertgebouworkest

Opnamedatum

zondag 04 december 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Richard Strauss, Alban Berg, Samuel Barber, Claude Vivier

Uitvoerenden

Barbara Hannigan (Dirigent), Vilde Frang (viool), Aphrodite Patoulidou (sopraan)

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Barbara Hannigan

Het is een langverwacht debuut: Barbara Hannigan dirigeert het Concertgebouworkest. Onder haar leiding brengt het orkest een muzikale reis langs "herinnering, verlies, eenzaamheid, jeugdige onschuld en volwassen worden", in Hannigans woorden. Met meeslepende en kleurrijke muziek van Barber, Berg, Richard Strauss en Vivier in een spannende mise-en-espace van Pierre Audi, creatief partner van het Concertgebouworkest.

Vilde Frang

Vilde Frang soleert in Alban Bergs Vioolconcert, geschreven naar aanleiding van de dood van Alma Mahlers achttienjarige dochter. Claude Vivier verwerkte zijn eigen angstige en eenzame jeugd in Lonely child - Barbara Hannigan zong het zelf vele malen, nu debuteert sopraan Aphrodite Patoulidou met het hartverscheurende werk bij het orkest. Richard Strauss schiep aan het eind van de Tweede Wereldoorlog met zijn Metamorphosen een in memoriam voor de cultuur.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie