Concert

Slotconcert Pianoduo Festival Amsterdam

foto: AVROTROS
  1. Concertenchevron right
  2. Slotconcert Pianoduo Festival Amsterdam

De tiende editie van het Pianoduo Festival in Amsterdam sloot af met een groots uitroepteken: een spektakel op twee én vier vleugels met onder andere de Bolero van Ravel.

Slotconcert Pianoduo Festival Amsterdam

Opnamedatum

zondag 04 december 2022

Omroep

NTR

Componisten

Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Krzysztof Penderecki, Kate Moore

Tijdperken

Nieuwste muziek, Hoog barok, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

De tiende editie van het Pianoduo Festival (van 30 november tot en met 4 december op verschillende locaties in Amsterdam) sloot af met een groots uitroepteken in het Muziekgebouw aan 't IJ. Spectaculair duospel in de wereldpremière van een nieuw concert van Kate Moore en zelfs vier piano’s vieren de magie van de toetsen in veelvoud. Pianoduo Scholtes & Janssens en het even briljante Israëlische Silver Garburg Pianoduo bundelen de krachten voor Bachs zelden live gehoorde Concert voor vier piano’s en strijkorkest en een uitvoering van Ravels Bolero op vier piano’s. Niet de kleuren van het orkest maar de hypnotiserende herhaling van het thema krijgt zo alle aandacht.

Kate Moore

Als één hedendaags componist de magie van twee piano’s verder kan onderstrepen, dan is het wel Kate Moore. Deze Australische componist heeft met haar melodisch gestuurd minimalisme weinig middelen nodig om te toveren met klank en kleur. Om die reden won ze in 2017 als eerste vrouwelijke componist de Matthijs Vermeulenprijs. En om die reden is alleen al de eerste uitvoering van haar Concert voor twee piano’s en strijkorkest een niet te missen afsluiting van het Pianoduo Festival.

Bron: muziekgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie