Concert

Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt

foto: Dries Alkemade
  1. Concertenchevron right
  2. Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt

Klimaatverandering in muziek uitgevoerd door Laurens Collegium o.l.v. Wiecher Mandemaker, m.m.v. Eline Welle (mezzosopraan), Joseph Puglia (viool), Maya Fridman (cello), Laura Trompetter (marimba) en Aart Strootman (baritongitaar) met teksten van Eva Meijer.

Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt

Opnamedatum

zondag 02 oktober 2022

Omroep

NTR

Componisten

Aaron Copland, Peteris Vasks, Ton de Leeuw, Eriks Esenvalds, Aart Strootman

Uitvoerenden

Wiecher Mandemaker (Dirigent), Eva Meijer (Tekstschrijver), Dore van Duivenbode (spreker), Eline Welle (mezzosopraan), Aart Strootman (baritongitaar), Laura Trompetter (slagwerk), Joe Puglia (viool), Maya Fridman (cello)

Tijdperken

Nieuwste muziek

Locatie

De Doelen, Rotterdam

Klimaatverandering; een woord dat eigenlijk onschuldig klinkt - 'verandering'. Tijdens een bezoek aan Vlieland viel het schrijfster en filosofe Eva Meijer op dat de natuur niet alleen verandert, maar verdwijnt. Ze schreef er een boek over, ‘Aantekeningen bij een wereld die verdwijnt’. De teksten van Meijer zijn het startpunt voor atmosferische koormuziek, met groot koor en minimaal ensemble. Het scheppingsverhaal komt voorbij, maar ook teksten uit de Koran, een gebed van de native American Ute-stam en dus tekst van Eva Meijer, op muziek gezet door Rotterdamse componist Aart Strootman. Voor even staan we stil bij een wereld die verdwijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie