Concert

Een huid van klank

foto: Hans de Bruijn
  1. Concertenchevron right
  2. Een huid van klank

Asko|Schönberg speelt samen met Beatrice van de Poel en een Zuid-Afrikaans jazzensemble van gitarist Vuma Levin nieuw werk van Corrie van Binsbergen met teksten van Antjie Krog.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 06 november 2022

Omroep

NTR

Componisten

Corrie van Binsbergen

Uitvoerenden

Antjie Krog (Tekstschrijver), Beatrice van der Poel (zang), Vuma Levin (gitaar), Benjamin Jephta (bas), Jeroen Batterink (drums)

Ensembles

Asko|Schönberg

Tijdperken

Nieuwste muziek

Locatie

Verkadefabriek, Den Bosch

‘Wanneer de betekenis van een woord zwicht, begint te verschuiven en zich ten slotte overlevert aan geluid vanaf dat moment smacht het bloed naar de betovering van taal – de enige waarheid krijgt een huid van klank.’ Antjie Krog

Poëzie maakt veel los bij de Nederlandse componist/gitarist Corrie van Binsbergen. Sinds 2003 werkt ze al samen met schrijvers en dichters. Literatuur en poëzie vormen vaak de basis van de mooiste muziek. Toen Corrie van Binsbergen de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog een paar jaar geleden een gedicht hoorde declameren op de radio, stond zij aan de grond genageld. Zij werd overrompeld door het geluid, die dictie, die klank van het Zuid-Afrikaans.

Nu gaat Van Binsbergen aan de slag met Krogs transcendente poëzie. Tijdens Een Huid van Klank zoekt Van Binsbergen naar de magische link tussen muziek en taal. Voor het project heeft ze een hybride ensemble samengesteld, bestaande uit musici van Asko|Schönberg, de improviserende popzangeres Beatrice van der Poel en het Zuid-Afrikaanse jazztrio rondom gitarist Vuma Levin. Samen verkennen ze alle uithoeken van taal en klank, die zich manifesteert in spoken-word, songs en aria’s. Een kleurrijk project waarin de rijkdom van vele werelden elkaar inspireert.

bron: November Music

Ster advertentie
Ster advertentie