Concert

Alexander Warenberg en Nikola Meeuwsen

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Alexander Warenberg en Nikola Meeuwsen

Alexander Warenberg en Nikola Meeuwsen zijn neven van elkaar én een zeer succesvol muzikaal duo. De cellist en pianist spelen sonates van Mendelssohn en Schubert.

Alexander Warenberg en Nikola Meeuwsen in duo’s Mendelssohn en Schubert

Opnamedatum

zondag 14 mei 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Franz Schubert, Maurice Ravel, Felix Mendelssohn-Bartholdy

Uitvoerenden

Alexander Warenberg (cello), Nikola Meeuwsen (piano)

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Warenberg en Meeuwsen

Alexander Warenberg en Nikola Meeuwsen zijn neven van elkaar én een zeer succesvol muzikaal duo. Cellist Warenberg won onlangs de Grachtenfestivalprijs (2021) en werd door de jury een oermusicus genoemd. "Hij versmelt met zijn instrument." Pianist Nikola Meeuwsen ontving in 2019 de Concertgebouw Young Talent Award en won in 2022 de Grachtenfestivalprijs. Hij studeert bij Enrico Pace en mag Julius Drake tot zijn fans rekenen.

Mendelssohn en Schubert

Felix Mendelssohn schreef zijn Tweede cellosonate voor zijn broer Paul, een begenadigd cellist. De pianopartij is daarom niet minder krachtig en lyrisch. Warenberg en Meeuwsen combineren dit levenslustige werk met de meer introspectieve 'Arpeggione'-sonate van Schubert. Oorspronkelijk ontstaan voor arpeggione, een soort grote gitaar, is deze compositie nu een cellofavoriet. Virtuoze momenten wisselen af met sterk verlangende, zingende passages.

Bron: concertgebouw.nl

Ster advertentie
Ster advertentie