Evenement

The Living Room “Angels and Men”

foto: Website Sven Ratzke
  1. Evenementenchevron right
  2. The Living Room “Angels and Men”

The Living Room “Angels and Men”
Groot Omroepkoor
Benjamin Goodson, dirigent
Maria van Nieukerken, assistent-dirigent
Sven Ratzke, zang & presentatie


Combo:
Jetse de Jong, vleugel
Haye Jellema, slagwerk
Florian Friedrich, bas
Franske v.d. Wiel, mezzosopraan
Ben Martin Weijand, piano
Jan Pieter Koch, programmering
Peter Leung, regie

Nieuwe en oude muziek komen samen in een programma dat de luisteraar koormuziek op een andere manier laat ervaren. Voel je omringd door de klanken en ervaar de kracht van de menselijke stem in combinatie met een verrassende scenische aanpak. Een concert als ervaring. Welkom in onze huiskamer!

Variéte, revue en de liefde
Voor deze editie van de Living Room hebben de samenstellers zich laten inspireren door variété, en revue. Naast een klassieke pianist is er een combo dat het koor regelmatig begeleidt. Het koor bestaat uit veel vrouwelijke koorleden en acht mannen. Verder heeft de Duits/Nederlandse zanger Sven Ratzke zijn medewerking toegezegd. Hij is een performer bij wie dit soort vormen op het lijf zijn geschreven. Hij is als geen ander in staat om met deze elementen te spelen. De regie is in handen van Peter Leung, voormalig danser en choreograaf bij het Nationale Ballet. Hij heeft een grote ervaring opgebouwd in het choreograferen van koren en zangers.
Het onderwerp van deze Revue is de liefde, het elkaar omhelzen en uitdagen. Maar ook de liefde voor de vrijheid, ongebondenheid en het avontuur. Dat is niet zonder risico en kan ook leiden tot waanzin en soms de dood. Deze revue eindigt in een verzoening met leven, met het genieten van een perfecte dag.
Het repertoire is zeer uiteenlopend: Vasks, Ligeti, Brahms, Schubert en Francis Poulenc, maar ook Harry Bannink ( o.a. Vluchten kan niet meer en De Trapeze) , Kurt Weill (o.a. Die Ballade vom ertrunkenen Mädchen), Lou Reed (o.a. Perfect Day), Frank Zappa (Absolutely free), Duke Ellington en David Bowie (Boys keep swinging).
Sven Ratzke zal, samen met het koor, een geheel eigen interpretatie van Schuberts Erlkönig ten beste geven, begeleid door het combo. Kortom: alles is mogelijk deze avond.

Bestel kaarten

Dit concert wordt op 10 juni 2022 vanaf 20.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4.

Datum:

donderdag 28 april 2022 20:15 - donderdag 28 april 2022 22:30

Locatie:

TivoliVredenburg

Ster advertentie
Ster advertentie