Leonidas Kavakos speelt Beethovens vioolconcert

Zaterdagmatinee Archief uitzending 5-1-2019

De Russische dirigent Vasily Petrenko pakt groots uit met dit concert bij de NTR ZaterdagMatinee. Een koor en orkest, bij elk werk versterkt door een solist van wereldklasse.

Joep Franssens
Franssen schrijft zijn Grace in opdracht van de Matinee. Als extra instrument voegt hij een stem toe aan het orkest. Een iets versterkte sopraanstem, zonder tekst. In deze uitvoering is het de eer aan Yvette Bonner om deze spannende rol op zich te nemen.

Ludwig van Beethoven
Het Vioolconcert van Ludwig van Beethoven is een van de meest bekende vioolconcerten. Dit laat-classicistische werk is in dit concert in handen van de Griekse violist Leonidas Kavakos (foto).

Sergej Prokofjev
Prokofjev schrijft Alexander Nevski als filmmuziek. Zijn muziek wordt als beste gekozen uit een reeks inzendingen. De componist is nauw betrokken bij het hele opnameproces. De cantate uit het werk gaat in 1939 in Moskou in première.
In deze Matinee schittert sopraan irina Tchistyakova samen met het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Vasily Petrenko.

Leonidas Kavakos speelt Beethovens vioolconcert

Concert informatie

Opnamedatum:
zaterdag 18 oktober 2008

Componisten:
Franssens, Joep / Beethoven, Ludwig van / Prokofjev, Sergej

Uitvoerenden:
Bonner, Yvette / Radio Filharmonisch Orkest / Petrenko, Vasily / Kavakos, Leonidas / Groot Omroepkoor / Tchistjakova, Irina

Tijdperken:

Omroep:
NPS

Locatie:
Concertgebouw

Dit concert is nog 15 dagen beschikbaar

Luister ook

Mijn favorieten