Concert

Die 12 Cellisten der Berliner Philharmoniker

foto: Marc Wielaert
  1. Concertenchevron right
  2. Die 12 Cellisten der Berliner Philharmoniker

Avondconcert 23 oktober 2022

Al 50 jaar zijn ‘Die 12 Cellisten’ het grote voorbeeld voor cello-ensembles over de hele wereld. Met composities die speciaal voor hen worden geschreven, geweldige arrangementen en samenspel als van een topstrijkkwartet hebben zij de grenzen van het cello-ensemble verkend en verlegd. Componisten Brett Dean en Boris Blacher wisten hoe ze de Berliner konden uitdagen met nieuwe stukken. Ook gepassioneerde klassiekers van Nino Rota en Astor Piazzolla ontbreken niet!

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 23 oktober 2022

Omroep

NTR

Componisten

Astor Piazzolla, Brett Dean, Nino Rota, Duke Ellington, Ennio Morricone, Henry Mancini, Julius Klengel, Boris Blacher, Juan Tiziol, Henri Bourtayre, Fleur Giraud, Wilhelm Kaiser-Lindemann

Ensembles

Die 12 cellisten der Berliner Philharmoniker

Tijdperken

Vroeg twintigste eeuw, Midden/laat twintigste eeuw

Locatie

Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Die 12 Cellisten der Berliner Philharmoniker

Die 12 Cellisten der Berliner Philharmoniker behoren tot de absolute top van de cello-ensembles. De individuele klasse van de cellisten, gekoppeld aan de 50-jarige traditie van samenspel geven een ervaring alsof je naar een top-strijkkwartet luistert.

In 1972 was een uitvoering van de legendarische Hymnus van Klengel de aanleiding voor de oprichting van het ensemble.

Sindsdien schreven vele beroemde componisten voor hen en ontsloten arrangeurs van wereldklasse populair repertoire voor klassieke muziek- en celloliefhebbers. Die 12 Cellisten traden eerder met groot succes op in de Biënnales van 2010 en 2016.

Bron: Cello Biënnale

Ster advertentie
Ster advertentie