Concert

Breder dan klassiek met Rufus Wainwright

  1. Concertenchevron right
  2. Breder dan klassiek met Rufus Wainwright

Amsterdam Sinfonietta presenteert al jaren een unieke reeks aan nieuwjaarsconcerten waar twee stromingen elkaar vinden. In 2017 werken ze voor het eerst samen met de singer-songwriter Rufus Wainwright, een groot liefhebber van klassieke muziek.

De Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright is een van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Wainwright is een rasmuzikant die in alle grote zalen ter wereld staat. Zijn bohemian lifestyle en briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek maken hem uniek en volgens Sting ook ‘tijdloos’. Volgens Elton John is hij ‘the greatest songwriter on the planet’. Wainwright heeft ook een passie voor opera en klassieke muziek en hij schreef ter gelegenheid van Shakespeare 400 jaar de muziek bij negen sonnetten van Shakespeare, verzameld op zijn nieuwste album Take All My Loves.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta, het kroonjuweel onder de strijkorkesten, nodigt elk concert een solist van wereldformaat uit. De jaarlijkse tournee ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta is inmiddels een begrip in de Nederlandse concertzalen. Met het idee van kruisbestuiving werkt het strijkorkest samen met pop-, jazz- en wereldmuziekartiesten. Dit leidde al tot vele memorabele optredens, met onder anderen Patrick Watson, Bobby McFerrin, Wende en De Dijk.

Breder dan klassiek met Rufus Wainwright

Opnamedatum

woensdag 11 januari 2017

Omroep

MAX

Componisten

Giuseppe Verdi, Jean-Philippe Rameau, Hector Berlioz, Pietro Mascagni, Rufus Wainwright, Joni Mitchell, Kate McGarrigle, Iriving Berlin, Lhasa de Sela, Loudon Wainwright III, Leonard Cohen, Anna McGarrigle

Uitvoerenden

Adrian Williams (Arrangeur), Rufus Wainwright (zang), Marijn van Prooijen (Arrangeur), Mitchell (Tekstschrijver), Morris Kliphuis (Arrangeur), Wainwright (Tekstschrijver), Wijnand van Klaveren (Arrangeur), Berlin (Tekstschrijver), Candida Thompson (viool), Amsterdam Sinfonietta

Tijdperken

Romantiek, Moderne muziek, Romantisch, Midden/laat twintigste eeuw

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie