Arvo Pärts Johannespassie

Het Nederlands Kamerkoor verrast binnen de passietraditie en brengt Arvo Pärts intense, emotionele en spirituele Johannespassie.

De passietraditie, die buiten Nederland zijn gelijke niet kent, wordt meestal gevierd met uitvoeringen van de passies van Johann Sebastian Bach. Een enkele keer is een passie van een tijdgenoot of voorganger van Bach te horen, bijvoorbeeld van Cipriano de Rore, Johann Mattheson of Georg Friedrich Händel.

Na Bach wordt het lijdensverhaal veel minder vaak als onderwerp genomen voor een compositie. Grote uitzondering daarop is Arvo Pärt. Hij schreef een in al zijn eenvoud intense Johannespassie, vol van de voor deze componist zo kenmerkende emotionele geladenheid en spirituele zeggingskracht. Een aansprekend alternatief voor Bach!

Media

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Arvo Pärts Johannespassie

Concertinformatie

Opnamedatum:
woensdag 20 maart 2013

Componist:

Uitvoerenden:
Albert van Ommen (tenor), André Morsch (Thésée ; bariton), Asko|Schönberg Ensemble (piano), Dorothea Jakob (sopraan), Kaspar Kröner (evangelist ; alt), Kees Jan de Koning (evangelist ; bas), Nederlands Kamerkoor (sopranen en alten van), Olivier Dumait (Pilatus ; tenor)

Tijdperk:

Locatie:
Grote Kerk, Maasluis

Luister ook

Mijn favorieten