Concert

Een muzikaal alternatief voor de passietijd

foto: Melle Meivogel
  1. Concertenchevron right
  2. Een muzikaal alternatief voor de passietijd

Collectief Pynarello en a capella-ensemble Kobra laten een muzikaal alternatief horen voor de passietijd; in dit concert staat het perspectief van de vrouw centraal.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

dinsdag 04 april 2023

Omroep

NTR

Componisten

Henry Purcell, Sergej Rachmaninov, Lili Boulanger, Philippe Hersant, Mathilde Wantenaar, Anne-Maartje Lemereis, Tellu Turkka, Pekka Kostiainen

Uitvoerenden

Nadezhdha Averina (Arrangeur), Krassimir Kiurkchiiski (Arrangeur), Marije van der Ende (fagot), Niek Idelenburg (Arrangeur), Tijmen van Tol (Arrangeur), Hugo Bouma (Arrangeur)

Ensembles

Kobra Ensemble, Kobra Ensemble ;Pynarello, Pynarello

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Nieuwste muziek, Hoog barok, Vroeg twintigste eeuw, Klassiek

Locatie

Muziekgebouwkleine Zaal, Eindhoven

Pynarello zoekt verbinding met de zeven zangeressen van a capella-ensemble Kobra voor een muzikaal alternatief in de passietijd. Na de Passie met Hayden met schrijfster Franca Treur en de Passie HighLights staat in deze nieuwste passie het perspectief van de vrouw centraal. Er klinkt muziek rondom moeder Maria, divers werk van vrouwelijke componisten en er staan veel vrouwen met hoofdrollen op het podium. Een eigentijdse invulling van een eeuwenoude traditie met onder andere Bulgaarse volksmuziek, een Sloveens psalm en muziek van de Amerikaanse Caroline Shaw.

Bron: muziekgebouweindhoven.nl

Ster advertentie
Ster advertentie