Meer NPO

Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

Van het internationale concertpodium: BBC National Orchestra of Wales en cellis Steven Isserlis o.l.v. Thomas Sonderdard

Cellist Steven Isserlis is te gast bij het BBC National Ochestra of Wales. Hij soleert in het Eerste celloconcert van Camille Sain-Saëns.
Saint-Saëns schrijft veel werken voor cello, maar zijn Eerste celloconcert is veruit het meest bekende. Het werk dateert uit 1872 en is gebaseerd op het model van de pianosonates van Franz Liszt waarin de drie gangbare delen ononderbroken in elkaar overgaan. De solopartij varieert van melodisch tot erg virtuoos.

Het concert wordt besloten met het wereldberoemde La mer van Claude Debussy. De première brengt bijzondere reacties te weeg. Zo schrijft The Times destijds:

“Zolang hij nog niet in slaap is gevallen kan de luisteraar groot genoegen beleven aan de merkwaardige geluiden welke de oren bereiken, zeker wanneer hij maar alle gedachten over een duidelijke constructie en logische ontwikkeling vergeet.”

 

 

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Van het internationale concertpodium: BBC National Orchestra of Wales en cellis Steven Isserlis o.l.v. Thomas Sonderdard

Concertinformatie

Opnamedatum:
vrijdag 16 september 2011

Componist:

Uitvoerder:
Steven Isserlis (cello)

Tijdperk:

Locatie:
St. David's Hall, Cardiff

Luister ook

Mijn favorieten