Omroeparchief: De Vrijdag van Vredenburg: Ton Koopman 70 jaar

Ton Koopman viert zijn 70ste verjaardag in de Vrijdag van Vredenburg met een feestelijk concert. Natuurlijk mag de muziek van Johann Sebastian Bach niet ontbreken. Op het programma de humoristische Kaffeekantate. En daarnaast ook de prachtige Kreuzstabkantate voor solostem en orkest. Bach schrijft de cantate voor zijn tweede vrouw Anna Magdalena die de zangpartij voor haar rekening nam.

Verder muziek van Christoph Schaffrath, collega van Carl Philip Emanuel Bach. De misschien wel bekendste Bachzoon werkte net als Schaffrath aan het hof van de muziekminnende Frederik de Grote.
Het laatste woord in deze Vrijdag van Vredenburg is voor een minder bekende zoon van J.S. Bach: Johann Christoph Friedrich. En hoewel niet bekend, toch is zijn muziek interessant alleen al vanwege de overgang van het barokke naar het klassieke tijdperk, die zo duidelijk te horen is.

Media
Programmaboekje Vrijdag van Vredenburg 14 februari 2014

Dit concert is niet meer online te beluisteren. Gelukkig hebben we nog veel andere concerten die wél beschikbaar zijn.

Klik hier voor al onze concerten
Omroeparchief: De Vrijdag van Vredenburg: Ton Koopman 70 jaar

Concertinformatie

Opnamedatum:
vrijdag 14 februari 2014

Componist:

Uitvoerenden :
Ariel Hernández (tenor), Klaus Mertens (bas), Tini Mathot (orgel), Ton Koopman (orgel), Verena Gropper (sopraan), Wilbert Hazelzet (traverso)

Tijdperk:

Locatie:
Vrendenburg Leidsche Rijn, Utrecht

Luister ook

Mijn favorieten