Concert

Familieconcert: Tsjaikovski's Zwanenmeer

foto: AVROTROS
  1. Concertenchevron right
  2. Familieconcert: Tsjaikovski's Zwanenmeer

Een familieconcert met de betoverende muziek die Tsjaikovski schreef voor het Zwanenmeer en een verhaal van Reggie Naus, verteld door Joy Wielkens.

Familieconcert: Tsjaikovski's Het zwanenmeer

Opnamedatum

zondag 18 december 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Uitvoerenden

Reggie Naus (Tekstschrijver), Joy Wielkens (verteller), Sander Teepen (Dirigent)

Ensembles

Nordwestdeutsche Philharmonie

Tijdperken

Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Familieconcert

Veel grote mensen denken dat klassieke muziek een serieuze zaak is. Ze blijven tijdens een concert dus heel stil in hun stoel zitten en kijken er heel ernstig bij. Dat gaat er wel anders aan toe tijdens de Familieconcerten van Het Concertgebouw! Spannende verhalen en een supergroot orkest maken samen een gezellig en feestelijk programma. Met in dit concert: het Zwanenmeer. Joy Wielkens vertelt een verhaal van kinderboekenschrijver Reggie Naus bij Tsjaikovski's geliefde noten, de Nordwestdeutsche Philharmonie speelt de muziek.

Tsjaikovski's het Zwanenmeer

De betoverende muziek die Tsjaikovski schreef voor Zwanenmeer is wereldberoemd. Een stuk beroemder dan het sprookje, dat wel alle elementen van een klassiek sprookje bevat: een boze tovenaar, een prins, een meisje dat in een zwaan verandert... Alleen het einde is niet sprookjesachtig, de prins en het meisje leven namelijk niet 'lang en gelukkig'. Althans, niet in alle versies van Zwanenmeer. In de loop der jaren werd het einde van het ballet meerdere malen herschreven. Wat voor een einde kiest Reggie Naus? Je hoort het in dit familieconcert. Wat zeker is: de prachtige muziek is van Tsjaikovski!

Bron: concertgebouw.nl

Ster advertentie
Ster advertentie