Concert

Händel oordeelt over Salomon

foto: Astrid Ackermann
  1. Concertenchevron right
  2. Händel oordeelt over Salomon

In dit concert zet het AVROTROS Vrijdagconcert de jarenlange traditie voort van uitvoeringen van oratoria van Georg Friedrich Händel. Nu met het befaamde en kleurrijke Solomon. Daarin zette Händel een deel van het leven van de Bijbelse koning Salomo op muziek. Salomo is de zoon van koning David en bouwer van de eerste joodse tempel in Jeruzalem. Maar vooral was hij de wijze koning, bekend van zijn Salomonsoordeel. Een van de hoofdrolspeelsters is de koningin van Sheba, een zuidelijk Arabisch vorstendom.

Het heerlijkste moment is de ‘Aankomst van de koningin van Sheba’, met muziek zo verrukkelijk dat je zou willen dat Händel haar laatste meters eeuwig laat duren. Luister maar (en lees/zing mee):

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 04 februari 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Georg Friedrich Händel

Uitvoerenden

Maarten Engeltjes (countertenor - Solomon), Shira Patchornik (sopraan - Solomons’ koningin - tweede courtisane), Marie Lys (sopraan - Nicaule, koningin van Sheba - eerste courtisane), Fabio Trümpy (tenor - Zadok, hoge priester - begeleider), Ashley Riches (bas - een Leviet), Peter Dijkstra (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Bekijk de videoregistratie

Geeft de player een foutmelding? Bekijk de opname dan via NPO Start.

AVROTROS Vrijdagconcert: Händel oordeelt over Solomon

Ster advertentie
Ster advertentie