Concert

Thomas Beijer in het Concertgebouw

foto: Simon van Boxtel
  1. Concertenchevron right
  2. Thomas Beijer in het Concertgebouw

Dit seizoen heeft pianist Thomas Beijer een eigen Spotlight-serie in Het Concertgebouw. In dit concert speelt hij solo het concert dat hij eigenlijk in de serie Meesterpianisten zou geven. Met Schubert, Falla, Escher en Chopin laat hij zijn veelzijdigheid horen.

Thomas Beijer in het Concertgebouw

Opnamedatum

zondag 18 december 2022

Omroep

NTR

Componisten

Franz Schubert, Manuel de Falla, Frédéric Chopin, Isaac Albéniz, Rudolf Escher, Federico Mompou

Uitvoerenden

Thomas Beijer (piano)

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, grote zaal, Amsterdam

Thomas Beijer in Schubert

Dit seizoen heeft pianist Thomas Beijer een eigen Spotlight-serie in Het Concertgebouw. Beijer verzorgt een reeks uiterst afwisselende programma’s en samenwerkingen. Hier speelt hij onder meer Schuberts Moments Musicaux, die voor Thomas Beijer tot Schuberts meest intrigerende pianowerken behoren: "Het is als een bundel van zes korte gedichten die op het eerste gezicht glashelder lijken. Maar onder de oppervlakte schuilt een grote diepte. Ze hebben iets ongrijpbaars. Dat maakt deze stukken uitermate geheimzinnig."

Falla, Escher en Chopin

Op zijn meest recente album Music for the mourning spirit speelt Beijer onder meer Rudolf Eschers Arcana musea dona. Hij noemt het ‘Ravelliaans’, met een heldere Franse textuur en geheel eigen kleuren. Het soms tumultueuze werk wordt gevolgd door Manuel de Falla’s Cuatro piezas españolas. Muzikale portretten van onder meer Andalusië, vol folkloristische invloeden en sprankelende lichtheid. Een meer nachtelijke sfeer heeft Chopins Sonate in b, waarmee Beijer zijn recital poëtisch afsluit.

Bron: concertgebouw.nl

Ster advertentie
Ster advertentie